Thursday, February 6, 2020

Prajitura cu caise si bezea



Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 80 ml apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • ***
  • 1 borcan gem de caise
  • 150 nuca taiata grosier

Mod de preparare

Avem nevoie de o tava de 35 x 30 cm. Cuptorul il incalzim la 180 de grade C.

Untul taiat bucati il mixam cu 150 g zahar si un plic de zahar vanilat, pana cand se topeste zaharul.

Separam albusurile de galbenusuri, la 4 oua.

Adaugam apoi 4 galbenusuri si mixam pina se omogenizeaza , iar la sfarsit adaugam oul intreg si mixam din nou.

Apoi treptat punem faina cernuta si apa minerala pina obtinem un aluat mai gros putin ca si cel de chec.

Acoperim tava cu hartie de copt unsa cu putin unt si rasturnam compozitia blatului, apoi o nivelam cu o spatula.

Dam tava la cuptor sa se coaca blatul, aproximativ 25 de minute( reducem focul la 160 de grade ), dupa care scoatem tava si ungem blatul fierbinte cu gemul de caise .

Cele 4 albusuri ramase - eu am mai avut inca 4 in plus - le mixam bine cu un praf de sare si cand spuma este tare adaugam zaharul ramas, tot o data si mixam iar pina se intareste bezeaua.

Peste gem punem bezeaua, o nivelam cu o spatula si presaram nuca taiata.

Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute pina se intareste si se coloreaza putin bezeaua.

Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca ( daca cei ce asista au rabare), apoi o portionam si o putem servi.

Este o prajitura usoara ,de facut, se face rapid si este foarte gustoasa, pentru o duminica racoroasa, cum este acum....

Pofta mare sa aveti !

No comments:

Post a Comment